keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

10.4.2013

Hääpuvun viimeistelyä. Semmosten pienten kukkasten kiinnittämistä ja "päänauhan" letitystä jms. Vakiompelija Maira on palannut eilen äitiyslomalta ja nyt hän on "syrjäyttänyt" minut ompelukonepaikalta. Siis tuolla ei ole kun kaksi konetta. Maira aloittaa jo ennen kahdeksaa ja lähtee sitten ennen neljää pois, jolloin voin siirtyä koneelle. Itse aloitan tästä syystä vasta kymmenltä ja teen käsinompelu ja leikkuu hommia aamupäivän.

Leikkasin kankaat yhteen hääpukuun, kahteen trikoo paitaan ja yhteen tul-hameeseen. Muutaman hyvän leikkuu niksin opin siihen tul kankaan leikkuuseen. Meillä Suomessa käytetään kaavapaperina täysvalkoista paperia. Täällä siinä kaavapaperissa on semmosia merkintöjä. Ja kun tul-kankaasta näkyy läpi pystyy käyttämään kätevästi hyväkseen niitä merkintöjä kun pitää metritolkulla leikata suoria pätkiä tiettyä korkeutta. Muutenkin se on helpompi leikata paperin kanssa. Kaikki ohuen kankaat kannattaa leikata paperin kanssa. En tiedä mistä Suomessa voisi ostaa tota kaavapaperia mitä täällä käytetään. Muutenkin kun täällä kaavoja ei leikata irti vaan vasta kankaan leikkuu vaiheessa leikataan, on mielestäni todella järkevää. Ja päälikankaat ja vuorit leikataan päällekäin.

Koulussa ollaan totuttu hyvään ergonomiaan. Työpaikoilla varmaan hyvin vaihtelevat olosuhteet. Ensimmäisinä päivinä olkapääni kipeyty niin, että ajattelin jo että mennäänkö harjoittelu buranan vai kortisonin voimalla läpi, mutta särky onneksi laantui. Siis työtuoli ei ole mikään säädettävä vaan semmonen kokoontaittuva, vähän niinkuin  terassituoli. Niin kädet on jotenkin luonnottoman korkealla. Lamput on niin surkeet, että täällä on kyllä tullut mieleen onko jo ikänäkö yllättänyt... mutta ei, ulkona näen kyllä mainiosti kaikki pienet tuherrukset.

Olen saanut niin paljon hääpukuoppia, että sormet syyhyisi tehdä hääpukua, että nyt jos jollain ystävällä salainen suunnitelma...

Pakkailin tänään vähän kamoja, katsoakseni tarviiko ostaa kankaille uusi matkalaukkukin vai päästäänkö kotiin näillä millä tultiinkin... ehkä pärjätään.

Olen syönyt täällä tosi epäterveellisesti, että sen puolen ainakin hyvä että oleskeluni loppuu täällä. En halua edes mitata vyötärönympärystäni. Lämmintä ruokaa en syö lounaaksi, vaan leipomosta vaan jotain pullia ja leivonnaisia ja cocista, ja illallinen on välillä mitä sattuu... Joten voi, niin ruisleipää ja muutenkin terveellistä ruokaa ja rasvatonta piimää tekee  mieli. Ja mustaleima Emmentalia, sitä juustoa parempaa ei ole, vaikka monista juustoista pidänkin, sitä on ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti