torstai 4. huhtikuuta 2013

4.3.2013

Tänään tein yksin ompelimossa hommia kun Livialla oli vapaapäivä. Tein rimpsuhameita. On tullut ommeltua tänään 30 metriä 5mm levyistä kaksitaitteista helmapäärmettä. Enään en mitään nuppineuloja todellakaan laittele, se menee siitä vaan: )Siis noihin suoriin... Eli ainakin ompelunopeus on kasvanut. Sitten sama 30 metriä pitsin kiinnitystä. Ja sitten tietenkin sitä rypytyssysteemiä. Kun oikein urakalla tekee ja harjoittelee jotain, niin joko siitä todella pitää tai sitten ajattelee etten ehkä koskaan enään halua tehdä tätä. Siihen pussisaumaan oon niin rakastunut, että sitä tulen käyttämään jatkossa tosi paljon. Se on paljon kauniimpi kuin saumurin jälki. Vaikkakin sehän tulee aina vaatteen sisäpuolelle, mutta se on musta niin kaunis: ) Rimpsuista olen saanut varmaan tarpeekseni, niitä en vähään aikaan halua nähdäkkään. Tosin tykkään muutenkin mielummin vähäisestä kankaasta kauniisti tehtynä kuin valtavasta kangasmäärästä, siinä ei oikein näy enään leikkausjipot jms. ne vaan sekoittuu sen valtavan kangasmäärän sekaan. Pitseistä en ole oikeastaan koskaan pitänyt. Ne näyttävät helposti halvoilta, mustapitsi jopa alusvaatteelta. Voisin kuvitella käyttäväni jotain puuvillapitsiä tai käsinvirkattua, mutta noi tekokuituset tehdaspitsit eivät ole mun juttu.

Asiasta ihan kolmanteen...Ihmettelen täällä Espanjassa olevia koiria. Miten ne on koulutettu, kun kaikki koirat käyttäytyy mielettömän hyvin. Koirat, jotka on kytkettyinä ei vedä, eikä hauku. Puistossa, missä koirat saa olla vapaana ei ole aitoja ja se on ihan ajoteiden keskellä. Sama puisto on tarkoitettu myös lapsille, siellä on pingispöydät ja lapset pelaa palloa. Koirat on siellä vapaana, kaikki sulassa sovussa, ei tule nuuhkimaan penkillä olijoita, antaa lasten pelata rauhassa palloa, ja mikä ihmeellistä ne oikeesti pysyy kaikki sillä aitaamattomalla alueella ilman ongelmia. Omistajat istuu penkeillä ja lukee lehtiä. Kauppaan mentäessä ne samaiset koirat odottavat kaupan ulkopuolella autotien lähellä, eikä ne ole missään kiinni, ei ulvo, ne vaan kiltisti istuu.  Mikä ihme näillä espanjalaisilla on et niiden koirat on tollasia. Sitten täällä on semmosia koirien ulkoiluttajia, yleensä miehiä. Ne tulee noihin puistoihin niin että niillä saattaa olla 5-6 koiraa ja kaikki vapaana ja kunnolla eikä mitään ihme riuhtomista. En ole koiraihmisiä, mutta usein näkee kun on kävelyllä että jo kaukaa koirien ulkoiluttajat kysyy toisilta voiko tulla lähemmäksi ja onko koira kiltti....Täällä on ihan eri meininki. Ja sitten yleisin koirarotu on täällä ihan varmasti bulldog, niitä on ihan hurjasti täällä.


Heh, ja sitten ostoksiin. Löysin täältä valkoviinejä pillimehuina, tai siis sen kokoisia tetroja 2dl. Voi kun niitä ois Suomessakin, just sopiva määrä kesäretkelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti